Energetika a životní prostředí. - Zahálka, J.
Medzi priemyselné odvetvia s najväčšou ekologickou záťažou a súčasne s najväčšou energetickou náročnosťou patrí energetika, hutníctvo, chemický priemysel a ťažba nerastných surovín. Vplyv výroby elektriny a tepla na báze spaľovacích procesov na zhoršenie životného prostredia. Územné rozloženie elektrární a ich dôsledkov. Interakcia energetiky a základných elementov životného prostredia.