Environmental protection and economic policy decisions in developing countries. - Uhlig, Ch
Úvahy o spôsoboch riešenia konfliktu medzi hospodárskym vývojom a ochranou prostredia v rozvojových krajinách, čo je hlavnou otázkou na konferencii UNCED, konanej v Rio de Janeiro v júni 1992. Dopady degradácie životného prostredia v priemyselne vyvinutých a rozvojových krajinách. Účinok technológií na prostredie. Návrh konkrétnych opatrení zabezpečujúcich zohľadnenie ochrany prostredia v ekonomike. Hodnotenie dopadov na prostredie a alokácia nákladov.