Globální strategie trvale udržitelného rozvoje. - Zeman, J.
Odvrátenie ekologickej krízy hroziacej prechodom k celosvetovému ekologickému kolapsu je možné len na základe stratégie trvalo udržateľného rozvoja, čo je vývojový proces, ktorý zabezpečí naplnenie ľudských potrieb bez toho, aby sa znížilo naplnenie potrieb budúcich generácií a bohatstvo prírody. Pojednanie o konkretizácii trvalo udržateľného rozvoja.