Hrozí lidstvu světová ekologická katastrofa? - Zeman, J.
Svetová ekologická kríza sa bude v 90. rokoch ďalej prehlbovať, hrozí prerásť do globálnej ekologickej katastrofy. Rozdiely v ekologickej kríze vo vyspelých, v rozvojových a bývalých socialistických krajinách. Vplyv trhového mechanizmu na životné prostredie. Hlavné črty scenára ekologickej katastrofy planéty Zem. Očakávanie krutého dopadu ekologického vývoja na ČSFR. Podmienky k záchrane ľudstva a biosféry.