K problematike životného prostredia. - Szulényiová, A.
Najzávažnejšie problémy, spôsobené znečistením životného prostredia pred riešenie ktorých sú postavené krajiny bývalého socialistického bloku. Ekonomické náklady na odstránenie škôd spôsobených znečistením životného prostredia v ČSFR, Maďarsku a Poľsku boli odhadnuté na 10-15 perc. HDP. Náčrt možných stratégií riešenia nahromadených problémov. Úvahy o výške investícií na ochranu životného prostredia a o zdrojoch financovania nutných opatrení.