Životní prostředí a obce. - Holečková, M.
Česká republika patrí ku krajinám s najviac narušeným životným prostredím. Starostlivosť o zlepšenie životného prostredia patrí aj do sféry činnosti obcí. Opatrenia k realizácii ochrany a tvorby životného prostredia musia rešpektovať väzby makro- i mikroekonomického charakteru. Charakteristika nástrojov politiky starostlivosti o životné prostredie. Regionálna koncepcia tejto starostlivosti. Hlavné zásady, ktorými by sa mali obce riadiť v starostlivosti o životné prostredie.