Ökonómia és ökológia. Környezetbarát gazdaság - tökekorlát mellett. - Kozma, F.
Obrovské škody spôsobené na celom svete na životnom prostredí vyvolávajú potrebu veľkých finančných dotácií na odstránenie alebo aspoň zastavenie ekologickej katastrofy. Návrh na tri radikálne opatrenia v MR na zlepšenie situácie, najmä možnosti financovania ochrany životného prostredia: daňové zvýhodnenie podnikateľských aktivít odstraňujúcich ekologické škody, poskytovanie úverov na ekologické stavby, vytvorenie štátneho "rizikového" fondu pre ekológiu.