domain splitting algorithm for parabolic problems. - Blum, H.
Pri paralelnej implementácii metód riešenia pre parabolické úlohy je potrebné nájsť rovnováhu medzi paralelnou efektívnosťou plne explicitnej schémy a potrebou stability a presnosti, ktorá si vyžaduje istú implicitnosť. Tu sa navrhuje, ako istý kompromis, schéma štiepenia domény, ktorá je lokálne implicitná na mierne sa prekrývajúcich subdoménach, ale ktorá umožňuje získať príslušné hraničné údaje jednoduchou explicitnou metódou.