half-explicit Runge-Kutta method of order 5 for solving constrained mechanical systems. - Brasey, V.
Konštrukcia novej poloexplicitnej metódy Runge-Kutta na numerickú integráciu diferenciálnych algebraických systémov s indexom 2, ktorá je obzvlášť efektívna na riešenie rovníc pohybu ohraničených mechanických systémov. Numerické príklady a porovnania s inými metódami demonštrujú efektívnosť tejto metódy.