Detecting and locating a singular point in the numerical solution of IVPs for ODEs. - Suhartanto, H.
Mnohé známe metódy riešenia úloh počiatočnej hodnoty v obyčajných diferenciálnych rovniciach vedú k riešeniam, ktoré majú v intervale integrácie singulárne body, pričom sa predpokladá, že riešiteľ o nich vie už vopred. Tu sa uvádza metóda detekcie a lokalizácie týchto bodov bez toho, aby sa menil východiskový vzorec. Numerické výsledky potvrdzujú, že táto metóda je efektívna.