On optimal lateness and tardiness scheduling in real-time systems. - Stoyenko, A.D
Aplikácia plánovacích stratégií urýchlenia a oneskorenia na systémy reálneho času. Významné rozšírenie poznatku o vlastnostiach preemptívnych metód typu EDF na omnoho širšiu triedu úloh. Výhodné vlastnosti kombinácie metód typu EDF a SRPTF. Za istých podmienok sú tieto výsledky využiteľné i pre multiproocesový systém.