<The> implicit midpoint rule applied to discontinuous differential equations. - Kastner-Maresch, A.E
Analýza numerického riešenia úloh počiatočnej hodnoty pomocou známeho pravidla implicitného stredného bodu. Diferenciálne rovnice sa transformujú na diferenciálne inklúzie podľa metódy Filippova. Výsledky tvoria teoretický základ pre numerické riešenie úloh, týkajúcich sa dynamiky vozidiel, mechanických systémov so suchým a coulombovským trením, alebo populačnej biológie. Opis algoritmu a numerické testy.