Linear filters and non-linear systems. - Broomhead, D.S
Dôkaz tvrdenia, že nerekurzívne filtre konečného rádu nespôsobujú chybné výsledky pri počítaní dimenzie atraktora pri filtrovaní časových radov. Generické nerekurzívne filtre v skutočnosti nechávajú nedotknuté všetky kvantitatívne údaje, ktoré možno odhadnúť pomocou vnorených techník.