Local Lyapunov exponents: Looking closely at chaos. - Wolff, R.C.L
Problematika štatistických metód na detekciu a kvantifikáciu deterministického chaosu v časových radoch. Kvantifikácia miery exponenciálnej divergencie chaotického systému Lapunovovými exponentami. Uvedenie lokálneho Lapunovovho exponenta, ktorý je v istých prípadoch schopný detekovať nelinearitu.