Maximum likelihood regression on relevant components. - Helland, I.S
Návrh novej metódy predpovedania, ktorej východiskovým bodom je spojená multinormálna distribúcia všetkých premenných. Formulácia hypotézy, že jestvuje iba pevné malé množstvo komponentov, ktoré sú relevantné pre predpovedanie.