On consistent nonparametric order determination and chaos. - Cheng, Binjie
Stručný úvod do deterministického chaosu. Spojenie medzi chaotickými deterministickými modelmi a stochastickými modelmi časových radov. Odhad dimenzie pomocou odhadu rádu neznámej nelineárnej autoregresie a dôkaz jeho konzistencie. Ilustrácia na príkladoch.