<The> use of a canonical form in the construction of locally optimal designs for non-linear problems. - Ford, I.
Poukaz na to, že pre istú triedu zovšeobecnených lineárnych modelov možno úlohu redukovať na kánonickú formu. Toto zjednodušuje pôvodnú úlohu. Konštrukcia návrhov pre niekoľko kontextov s jednou premennou pri použití geometrických a iných argumentov.