reliable method for solving nonlinear systems of equations of few variables. - Kálovics, F.
Opis novej metódy na hľadanie riešenia nelineárneho systému rovníc v kompaktnom m-rozmernom intervale (obdĺžniku). Túto metódu možno považovať za zovšeobecnenie takzvaných exkluzívnych metód, alebo za zjednodušenie autorovej metódy hľadania globálneho minima v kompaktnom m-rozmernom intervale.