Generating NURBS curves by envelopes. - Wang, G.J
Nerovnomerné racionálne krivky B-splajnov možno generovať rekurzívne obálkou z kriviek racionálnych B-splajnov nízkeho rádu. Táto obálka je jednoznačná, takže krivky B-splajnov možno definovať priamo geometricky.