On global optimization using interval arithmetic. - Munack, H.
Prezentácia metódy na nájdenie všetkých globálnych miním reálnych funkcií viacerých premenných. Za týmto účelom sa zavádza množina reálnych kompaktných intervalov. Konštrukcia algoritmu interpolácie a aproximácie vo viacrozmerných priestoroch. Túto metódu optimalizácie možno úspešne aplikovať na konvečné funkcie s reálnou aritmetikou.