Robust parallel computation in floating-point and SLI arithmetic. - Lozier, D.W
Porovnanie nového spôsobu počítačovej aritmetiky, označovaného ako SLI (symmetric level index system - systém symetrických indexov úrovne) s aritmetikou pohyblivej rádovej čiarky na príklade noriem vektorov, na ktorých sú jasne viditeľné rozdiely. Nová metóda nespôsobuje pretečenie ani podtečenie, umožňuje priamočiare a jednoduché programovanie, bezprostredne sa dá paralelizovať, poskytuje porovnateľnú presnosť, a funguje i tam, kde už aritmetika pohyblivej rádovej čiarky naprosto zlyháva.