<An> Economics perspective on the usefulness of decision support systems. - Dewan, R.M
Modeluje sa rozhodovanie v systéme pre podporu rozhodovania. Na rozhodovanie sa díva ako na proces získavania sekvenčných informácií so zdrojmi šumu a s nákladnou asimiláciou informácií. Porovnanie čistého zisku z použitia systémov pre podporu rozhodovania so ziskom pri použití programového prístupu. Systémy pre podporu rozhodovania sú vhodnejšie pri ad hoc rozhodovaní, a tam, kde je vyššia úroveň šumu.