Ökonomische Theorie und Handelsunternehmung. - Gümbel, R.
Možnosť prenosu paradigmy monoproduktovej prevádzky na prípad viacerých produktov v obchodnom podniku. Divergencia vertikálnych štruktúr kontraktov a determinanty nákladov. Model priemerného kontraktu a analýza účinnosti. Model priamej rentability produktu. Množstvo produkcie, celkové náklady a priama rentabilita. Pripočítavanie nákladov a jeho teórie. Ekonomická teória a princíp únosnosti v kalkulácii. Reálne jednotkové náklady a rozhodovanie.