Srovnání systémů zdravotní péče ve vyspělých zemích. - Kopřivová, J.
Tri základné systémy zdravotnej starostlivosti vo vyspelých krajinách podľa toho, kto hradí rozhodujúci podiel výdavkov na zdravotnú starostlivosť: hradenie zo štátneho rozpočtu, z povinného nemocenského poistenia a systémy založené prevažne na súkromných zariadeniach. Charakteristika systému zdravotníctva vo V. Británii, v USA, Rakúsku a v SRN.