Zdravotníctvo v sieti verejného sektora v období prechodu na trhové hospodárstvo v Slovenskej republike. - Azudová, Ľubica
Cieľ reformy zdravotníckeho systému: vytvorenie zmiešaného systému verejného zdravotníctva, súkromného sektora a iných neštátnych foriem zdravotníckej starostlivosti (plurality konkurencieschopných subjektov s rôznymi formami a účelom). Materiálno-technická základňa zdravotníckych služieb, vek základných prostriedkov a škody spôsobené pozastavením stavieb zdravotníckych zariadení. Úloha štátu pri zabezpečovaní zdravotnej starostlivosti.