Perspektivy světové energetiky do roku 2005. - Dráždil, M.
Niektoré závery správy sekretariátu Medzinárodnej agentúry pre energiu (IEA) obsahujúcej prognózu rozvoja svetovej energetiky do r. 2005. Dôležitosť prognózy z hľadiska hrozby globálneho otepľovania Zeme. Základný variant prognózy IEA týkajúci sa vývoja produkcie primárnych energií vo svete celkom, v krajinách OECD, v rozvojových krajinách a v krajinách východnej Európy a ZSSR. Alternatívny variant štúdie IEA. Predpoklady, za ktorých dôjde k poklesu kysličníka uhličitého do atmosféry.