Zásady státní energetické politiky. - Brychta, P.
Cieľom štátnej energetickej politiky je vytvoriť vhodné podmienky pre hospodárne a ekologické zásobovanie národného hospodárstva a obyvateľstva všetkými formami energie. To znamená vytvoriť konkurenčné prostredie (odštátnenie podnikov energetického hospodárstva), zvýšiť využívanie energetických vstupov a znížiť energetickú náročnosť HDP na úroveň vyspelých štátov.