Ekonomické problémy reformního procesu v zemědělství. - Hubáček, J.
Oddelenosť, resp. rozdvojenosť poľnohospodárskej a spracovateľskej výrobnej sféry neumožňuje vytvoriť racionálne a efektívne fungujúci prepojený systém, vylučuje spoločný postup sústredeného tlaku na spotrebiteľské správanie obchodnej sféry. Zásady agrárnej politiky by mali vytvárať predpoklady pre štátne regulačné zásady zlučiteľné s trhovým systémom. Prechod agrokomplexu k trhovej ekonomike.