Izdaržkata na život na zemedelskite stopami pri savremennite socialno-ikonomičeski uslovija. - Anastasova, M.
Zdôvodnenie nevyhnutnosti nového prístupu k riešeniu otázky životných nákladov poľnohospodárov. Prezentácia jednej z možných metód určovania výšky životných nákladov, ktorý zohľadňuje aj potreba poľnohospodárskych výrobcov. Vyjadrenie modelu v matematickej podobe. Aplikácia modelu na výpočet konkrétnej hodnoty životných nákladov na jedného zamestnaného v odvetví pri použití spotrebiteľských cien z marca 1992.