K přípravě zákona o komoditních agrárních burzách. - Dědič, J.
Význam komoditných agrárnych búrz pre vyrovnanie ponuky a dopytu a pre cenovú stabilizáciu. Východiská právnej úpravy komoditných agrárnych búrz. Poňatie agrárnej komoditnej burzy v návrhu zákona o týchto burzách. Súkromno-právny charakter burzy. Vznik, organizácia a zánik burzy. Burzové obchody a ich sprostredkovanie. Spory z burzových obchodov a dohľad nad burzami.