Reštrukturalizácia poľnohospodárskej výroby v regiónoch Slovenska. - Bodian, J.
Návrh na racionálne rozmiestenie poľnohospodárskej výroby v SR je kombináciou odporúčaného optimálneho riešenia pomocou matematického modelu a riešenia, ktoré je výsledkom empirického postupu. Nová štruktúra výroby má zohľadniť výrobné i ekologické podmienky, zabezpečiť základnú spotrebu potravín, reálne možnosti vývozu potravín a rešpektovať zvláštnosti poľnohospodárstva v jednotlivých oblastiach.