Družstevníctvo v holandskom poľnohospodárstve. - Stehlo, Pavol
Princípy družstevníctva, ktoré sa datujú od úspešného pokusu anglických tkáčov v r. 1844, ktorí založili prvé združenie v Rochdale. Analýza družstevníctva v Holandsku. Podmienky jeho rozvoja. Motivácia poľnohospodárskeho družstevníctva a záväzky poľnohospodárskych družstiev v Holandsku.