Formy zemědělského podnikání. 2. - Klusoň, Václav
Transformácia družstiev na družstvá podľa obchodného zákona 513/1991 Zb. a zákona č. 42/1992 o úprave majetkových vzťahov. Najdôležitejšie otázky transformácie existujúcich družstiev: ručenie členov, väzba na kapitálový trh, prevod vlastníckych práv, hlasovacie právo, veľkosť podielov, vytváranie nedeliteľného fondu a záväzky voči oprávneným osobám. Účastinná kooperatíva ako hybridná forma družstva.