Privatizace a transformace zemědělských organizací hospodařících na půdě. - Burda, K.
V r. 1992 prejdú procesom transformácie všetky poľnohospodárske družstvá a štátne majetky. Transformácia štátnych majetkov a ostatných štátnych podnikov sa riadi zákonom č. 92/1991 Zb., o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby a zákonom č. 229/1991 Zb., o úprave vlastníckych vzťahov k pôde a inému poľnohospodárskemu majetku. Postup privatizácie. Transformácia družstiev prebiehajúca tiež podľa zákona sa uskutoční v podstate bez vstupu štátnych orgánov do tohto procesu.