Příklad podnikatelského záměru. - Juřica, A.
Cieľom príspevku je poskytnúť podnikateľom, najmä súkromným poľnohospodárom, stručný a jednoduchý metodický postup a príklad podnikateľského zámeru. Obsah podnikateľského zámeru: zhodnotenie východiskového stavu podnikania. Marketingová štúdia odbytu výrobkov a služieb. Určenie optimálnej štruktúry podnikateľskej činnosti. Zdôvodnenie potreby kapacít. Kalkulácia reálnych tržieb. Výpočet zisku, čistého príjmu, jeho rozdelenia po zdanení.