Vnitropodnikové řízení a hmotná zainteresovanost v zemědělské výrobě. - Klapková, H.
Príčiny a dôsledky útlmu poľnohospodárskej výroby. Prechod k trhovej ekonomike znamená prechod z ekonomickej istoty (dotačná politika) na existenciu, závislú na tom, do akej miery sa poľnohospodársky podnik uplatní na trhu. Závislosť na vlastnej podnikateľskej činnosti, hospodárenie na vlastný účet. Ekonomický mechanizmus tohto hospodárenia. V prípade, že niektoré podniky nebudú schopné uplatniť hospodárenie na vlastný účet, možno použiť ako prechodné riešenie hmotnú stimuláciu pracovníkov na výsledkoch podniku.