Between perestroika and privatization: divided strategies and political crisis in a soviet enterprise. - Burawoy, M.
Podstaty neúspechu centrálneho plánovania v bývalých socialistických ekonomikách - prípadová štúdia moskovského gumárenského podniku Rezina v období január - marec 1991 - nedostatok odbytových možností a extrémna ekonomická neistota. Podstata novej stratégie prijatej novým riadením. Kryštalizácia bojov okolo vhodnej vlastníckej štruktúry pre podnik. Doporučenia zo štúdie.