Fenomen predprinimatel'stva. - Korolev, V.
Podnikanie je jedným z nových javov, ktoré prináša prechod na trhové hospodárstvo. Podnikanie obsahuje v sebe široké spektrum spoločenských vzťahov. Základ spočíva v ekonomických podmienkach ľudskej činnosti. Z ekonomického hľadiska je podnikanie dialektickou jednotou všeobecného ekonomického obsahu a špecifickej sociálnej formy. Skúmanie podnikania ako ekonomickej kategórie, metódy hospodárenia a ako typu ekonomického myslenia.