Podnikatelská strategie a její realizace. - Kovář, F.
Charakteristika strategického riadenia pre podnikanie. Druhy strategického riadenia - pravé a nepravé. Strategické riadenia a stratégia. Klasifikácia prostredia na lokálne, národné (štátne), prostredie integračného zoskupenia a svetové prostredie. Typológia stratégií. Stratégia efektívnosti. Oblasti a úrovne stratégie. Tvorba podnikateľského zámeru (vytvorenie tímu, cieľov, analýza prostredia, faktorov, alternatív).