Promyšlennyje predprijatija v preddverii rynka. Pervoočerednyje problemy. - Rumjancev, V.
Veľký význam pri prechode na trhové hospodárstvo má činnosť štátnych priemyselných podnikov. Prvým krokom pri vytváraní pomienok trhového správania podniku je všestranná analýza východiskovej situácie podniku, na základe ktorej sa môže vypracovať ekonomická stratégia vstupu do trhového mechanizmu. Ďalšie opatrenia (legislatívne, marketingové a pod.) umožňujúce prechod priemyselných podnikov na trhové podmienky.