Spolupráca a kapitálové prepojenie poľnohospodárskej prvovýroby a spracovateľského priemyslu. - Ižáková, Viera
Pri prechode ekonomiky na trhovú vznikla potreba prepojenia jednotlivých zložiek podieľajúcich sa na výrobe potravín a spracovaní poľnohospodárskych produktov. Vznik navzájom kapitálovo prepojených celkov - buď na základe obchodných spoločností alebo družstiev - vo vyspelých európskych krajinách. Skúsenosti holandských agroobchodných komplexov (AOK). Pokus vysvetliť možnosti prepojenia kapitálu medzi poľnohospodárskou prvovýrobou, spracovateľmi a obchodom s potravinami.