Un point de vue d'ingénieur sur la gestion des organisations. - Riveline, C.
Čo znamená riadiť? Tri princípy operujúce s výberom. Príklad ekonomického bludu pri produkcii uhlia. Zrážka medzi továrnikom, predávajúcim a finančníkom. Treda prihliadať na vzájomné pôsobenie. Pod tlakom súrnosti. Neutrálna, ale vysvetľujúca teória. (Annales des Mines-Gérer et comprendre dec. 1991).