Učetnictví v podmínkách moderního řízení ekonomiky. - Chlachula, A.
Rast úlohy účtovníctva od parciálnych javov k informačným systémom. Koncepcia účtovníctva na úrovni skupín výrobkov. Ekonomicko-organizačný model informácií pri základnom spôsobe účtovania reprodukčného procesu. Účtový rozvrh sysntetických a analytických účtov. Úloha účtovníctva v systéme národných účtov. Flexibilita a variabilita účtovníctva.