Účetní - pravá ruka podnikatele. Zákon o účetnictví v plném rozsahu od 1.1.1993. - Bernat, F.
Nástup k trhovému hospodárstvu obnovuje význam účtovníctva pre riadenie. Úprava účtovníctva samostatným zákonom č. 563/1991 Zb., ktorý bude v plnom rozsahu platiť od 1.1.1993. Vedenie finančného účtovníctva je zamerané predovšetkým na vonkajšie vzťahy. Vysvetlenie metodickej zásady dokladovosti, účtového rozvrhu a účtovej uzávierky. Uvedenie niektorých terminologických a vecných zmien.