Finansy i učet na sp: istoki protivorečij. - Fedorov, V.V
Zdroje problémov v spoločnom podnikaní na území bývalého ZSSR. Nezlučiteľnosť hospodárskych sústav. Pozostatky príkazovo riadenej ekonomiky. Slabé právne regulátory. Rozdielnosť cieľov finančnej činnosti v kapitalistických a sovietskych podnikoch a rozdielnosť metodiky účtovnej evidencie.