Quality management in an economic downturn. - Conway, W.E
V dobách recesie a znížených výsledkov podniku nie je šetrenie na akosti produkcie východiskom zo situácie. V stagnujúcej ekonomike je práve príležitosť pre manažérov akosti, aby zabezpečili firme natrvalo zvýšený podiel na trhu. Pôsobiaci mechanizmus podľa tézy, že zvyšovanie akosti prináša súčasne znižovanie nákladov produkcie redukciou strát a plytvania. Postoje pracovníkov k akosti v "dobrých" a "zlých" časoch. Faktor času pri prejavení sa ekonomického výsledku v dôsledku zavedenia systému totálneho riadenia akosti. Úloha medziľudských vzťahov.