Jak se dívat na bezpečnost řídicích systémů? - Kešner, J.
Pojem bezpečnosti v automatizovaných systémoch riadenia. Druhy ohrozenia ASR (operátori, nedostatky v analýze, poruchy, krádeže). Dôvody a kontexty bezpečnosti (veľký rozsah dát, rozširovanie užívateľov, aplikácie v peňažníctve). Metodický prístup k riešeniu otázok bezpečnosti ASR. Analýza nebezpečia a opatrenia. Kontrolné režimy. Zásady realizácie bezpečného ASR.