Logistik als Koordinationsfunktion. Zur theoretischen Fundierung der Logistik. - Weber, J.
Pokus o presné terminologické vymedzenie koordinačných úloh toku materiálov a tovarov. Vývoj logistiky v podnikovej praxi a koordinančný prístup. Koordinačné formy logistiky. Hodnotenie definície logistiky z hľadiska koordinácie na základe vývoja v SRN a jeho podstatné znaky (fokusácia, procesné siete a orientácia celkových nákladov, metódy riadenia). Zmeny toku materiálov v okolí podniku. Ďalší vývoj logistiky v SRN.