Obščaja ekonomika kak naučnaja i učebnaja disciplina. - Alijev, U.
Vyučovanie disciplíny, nazývanej v západných krajinách "Economics" nemôže nahradiť potrebu "všeobecnej ekonomiky", ktorá skúma všeobecné javy a procesy vlastné relatívne samostatným ekonomikám i celému svetovému spoločenstvu. Vymedzenie subjektu, objektu, predmetu, metódy všeobecnej ekonomiky. Určenie základnej cieľovej funkcie tejto disciplíny. Náčrt logiky a štruktúry "Všeobecnej ekonomiky" ako vedeckej i ako učebnej disciplíny.