Toplivno-energetičeskij kompleks v rossijskoj narodochozjajstvennoj sisteme. 1. - Fedorčenko, V.
Pozitívnou skutočnosťou v RF je obrovské bohatstvo prírodných zdrojov štátu. Ich hlavnou zložkou sú palivovo-energetické zdroje. Vláda ZSSR predávala do zahraničia lacnú naftu a plyn a sama sa dostala do závislosti na dovoze rôznych zariadení a materiálov. Ruský palivovo-energetický komplex nie je v súčasnosti schopný samofinancovania. Modernizácia jestvujúcej ťažby a uvedenie do prevádzky nových nálezísk vyžaduje vysoké valutové sumy, čo sa nezaobíde bez zahraničného kapitálu.